Het recept is voor 2 personen als bijgerecht.
Ingrediƫnten
- 1 stronk witlof
- 1 blad ijsbergsla
- halve kleine of kwart grote ui
- halve appel
- 4 cocktailaugurken
- 3 el rozijnen (geweld)
- 4 tl slasaus
- 1 tl mosterd
- 2 tl water
- peper en zout
Bereiding
- Snijdt het uiteinde van de witlof af, halveer hem en snijdt het (harde) hart eruit. Snijdt de witlof en de sla in gelijke reepjes.
- Pel en snipper de ui en snijdt de augurken in plakjes.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de appel in plakjes en vervolgens in reepjes.
- Meng de slasaus, mosterd en het water.
- Meng in een kom de witlof, sla, ui, augurken, appel, rozijnen en de dressing. Voeg eventueel zout en peper toe.
- Hak de amandelen in kleine stukjes en meng deze door de salade vlak voor je gaat eten.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten