Eat pray love

Eat pray love

donderdag 12 juni 2014

Salade, salade!

Ik heb een tijdje niets gepost maar ik ben er weer! Vanavond maakte ik, al zeg ik het zelf, een hele lekkere witlofsalade. Als je niet van de standaard witlof met ham en kaas houdt, kan het zomaar zijn dat je dit wel lekker vind! Het is een simpel gerecht maar voor de liefhebbers deel ik mijn recept en daarnaast weet ik nu zeker dat ik terug kan vinden wat er in ging als ik het nog eens wil maken!
Het recept is voor 2 personen als bijgerecht.

Ingrediƫnten
- 1 stronk witlof
- 1 blad ijsbergsla
- halve kleine of kwart grote ui
- halve appel
- 4 cocktailaugurken
- 3 el rozijnen (geweld)
- 4 tl slasaus
- 1 tl mosterd
- 2 tl water
- peper en zout

Bereiding
- Snijdt het uiteinde van de witlof af, halveer hem en snijdt het (harde) hart eruit. Snijdt de witlof en de sla in gelijke reepjes.
- Pel en snipper de ui en snijdt de augurken in plakjes.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de appel in plakjes en vervolgens in reepjes.
- Meng de slasaus, mosterd en het water.
- Meng in een kom de witlof, sla, ui, augurken, appel, rozijnen en de dressing. Voeg eventueel zout en peper toe.
- Hak de amandelen in kleine stukjes en meng deze door de salade vlak voor je gaat eten.

Eet smakelijk!

Tip 1: vervang de amandelen door walnoten.
Tip 2: maak er een maaltijdsalade van. Gebruik dit recept voor 1 persoon en voeg bijvoorbeeld een stukje gerookte kip in blokjes aan toe.

Wij aten het vanavond met gegrilde worstjes en aardappeltjes uit de oven, mmmmm...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten