De recepten zijn gebaseerd op 1 persoon. Kan als lunch of diner gegeten worden.
Frittata spinazie en feta
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 kleine ui
- 2 handjes verse spinazie
- 1 tomaat
- 75 gr feta (van een plak)
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de tomaat en feta in kleine blokjes.
- Fruit de ui in olie, bak de spinazie even mee tot het geslonken is. Bak ook de tomaat even mee.
- Klop de eieren los met een beetje peper en zout. Voeg hier de fetablokjes aan toe.
- Schenk het eiermengsel in de pan bij de groenten.
- Doe een deksel op de pan en laat op middelhoog vuur staan tot de eieren gaar zijn.
Frittata snijbiet en geitenkaas
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 kleine ui
- 1 flinke hand snijbiet
- halve paprika
- 60 gram geitenkaas met korst
Bereiding:
- Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en de snijbiet fijn. Snijd de geitenkaas in plakjes.
- Fruit de ui in olie, bak de snijbiet even mee tot het geslonken is. Bak ook de paprika even mee.
- Klop de eieren los met een beetje peper en zout.
- Schenk het eiermengsel in de pan bij de groenten en leg de geitenkaasplakjes bovenop.
- Doe een deksel op de pan en laat op middelhoog vuur staan tot de eieren gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten